Kariyer Günleri Kapsamında Konferanslar Devam Ediyor

Tarih: 16 Ocak 2017, 08:05

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Topluluğu tarafından organize edilen Kariyer Günleri organizasyonunun bu ay ki konuğu İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmazdı.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen organizasyona  Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker,  Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Arslan Danacıoğlu, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muciz Özcan, İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Ertekin başta olmak üzere akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Mehmet Ali Korkmaz,  hayat hikâyesini, yaşam mücadelesini, çalışma hayatının güçlüklerini ve fırsatlarını anlattı.

Mehmet Ali Korkmaz, 3 aylıkken babasız kalmasıyla birlikte çocukluk ve öğrencilik yılları başta olmak üzere tüm hayatının gerçek bir yaşam mücadelesi şeklinde geçtiğini, bu mücadelede hayatta kalabilmek başarılı olmak için her zaman çok çalışmak zorunda kaldığını belirtti. Öğrencilere; yaptıkları tüm işlerde; dar çerçevede kalmadan, dünyada bu iş en iyi nasıl yapılıyor araştırdıktan sonra dünya ölçeğinde ve kalitesinde işlerini yapmalarını tavsiye etti. Öncü oldukları yenilik ve projelerden örnekler veren Korkmaz, öğrencilere mezun oldukları lisans alanın dışında farklı bir alanda yüksek lisans yapmalarını önererek; günümüzün iş hayatının farklı disiplinler arasında oluşacak sinerjiden doğacak yenilikler etrafında şekilleneceğini, fırsatların daha çok bu alanlarda oluşacağını söyledi.

Program sonunda Prof. Dr. Selman Türker tarafından Mehmet Ali Korkmaz’a plaket takdim edildi.

Mehmet Ali Korkmaz kimdir?

Halen İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Ali Korkmaz 1959 yılında Konya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladıktan sonra Konya İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1980 de kendi işyerini açarak ticari hayata atıldı. İş hayatı devam ederken kısa dönem olarak vatani görevini yerine getirdi. Askerlik dönüşü 1988 Kasım ayında arkadaşlarıyla birlikte bugün İttifak Holding adını alan çalışmanın başlangıcı olan Konya’nın çok ortaklı şirketlerinin ilkinin kurucu üyesi oldu. 1993’te Holdingleşen çalışma 1994’de SPK üyesi, 2009’ da İMKB’de borsaya açılarak Konya’nın ilklerini gerçekleştirdi. MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan M. Ali Korkmaz evli ve 3 çocuk babasıdır.